Opleiding Compost-Meester dat is hier !
fr - nl
Compostmeester

De inschrijving voor de opleiding van compostmeesters van 2020 zijn gesloten.

De opleiding begin de 25/02/21 tot de 20/05/21. Een periode van implementatie is voorzien van juni tot eind september wanneer er een definitieve evaluatie wordt georganiseerd. Hier de opleiding programma voor de compostmeester 2021 (in het Frans). (Wij verwachten een aanwezigheid van 80% op de aangegeven sessies.)

Inschrijving formulier 2021

De opleiding wordt gegeven in de taal die door de meerderheid van de deelnemers wordt gesproken. (meestal wordt de opleiding in het Frans gegeven).
Wat is een compostmeester?

De compostmeester is een bevoorrechte partner die zijn kennis en ervaring ter beschikking stelt van zijn buren, de school van zijn kinderen, enz. Het is een burger die zich vrijwillig inzet en bereid is om een stukje van zijn vrije tijd te gebruiken om een antwoord te geven op de vele vragen waarmee een kandidaat-composteerder worstelt.

De compostmeester kan voor praktische ondersteuning zorgen bij de lancering van een nieuwe compost of kan helpen met het oplossen van specifieke composteringsproblemen, waarmee zijn buren zich geconfronteerd zouden zien. Verder neemt hij ook deel aan diverse initiatieven met de andere compostmeesters van zijn gemeente, zoals het bemannen van een infostand tijdens een lokaal evenement, het organiseren van een wijkcompostering, …


"Op initiatief van Leefmilieu Brussel"